Verkoopmakelaars vergelijken

Als u staat voor de keuze om uw huis te verkopen, dan is het verstandig om offertes van verkoopmakelaars te vergelijken. Een goede verkoopmakelaar zorgt dat uw huis zo goed mogelijk gepromoot wordt, begeleidt de bezichtigingen, onderhandelt namens u, en verzorgt al het papierwerk. Maar: verkoopmakelaars verschillen ook sterk in tarief. Vergelijk daarom eerst altijd offertes voordat u een verkoopmakelaar kiest.

Direct prijzen vergelijken

Offertes van verkoopmakelaars vergelijken

Makelaar kiezen

Er zijn meer dan 7.000 makelaars actief in Nederland? Welke makelaar kiest u en waarom? Makelaars verschillen immers in prijs en kwaliteit. Tarieven laten zich eenvoudig vergelijken, namelijk door offertes aan te vragen. Daarmee heeft u al een eerste inzicht in welke makelaars u kunt overwegen.

Courtages vergelijken

De meeste makelaars werken met een courtage. Dat is een percentuele beloning die de makelaar ontvangt bij het verkopen van uw woning. Een makelaarscourtage ligt in de regel tussen de 1% en 2%. Daarnaast rekenen de meeste makelaars opstartkosten bij aanvang van het verkooptraject.

Offertes van verkoopmakelaars vergelijken

Tarieven van makelaars verschillen aanzienlijk. Daarbij is er onderscheid tussen budgetmakelaars (die minder handelingen voor u uitvoeren, maar tegelijkertijd ook minder kosten) en servicemakelaars (die u het gehele verkooptraject uit handen nemen, en daarom uiteraard wel duurder zijn). Het is verstandig om na te denken wat u het fijnste vindt: een makelaar die zo min mogelijk kost en waarbij u veel zelf moet doen, of een makelaar die u alles uit handen neemt, maar daar een hoger tarief voor vraagt.

Door eerst offertes aan te vragen krijgt u sowieso een goed beeld van de werkwijzes en tariefstellingen van lokale verkoopmakelaars. U kunt dan vervolgens besluiten met welke makelaars u wilt kennismaken. Bij een dergelijke kennismaking schat de makelaar direct de waarde van uw woning en bespreekt met u een strategie voor de verkoopprijs. De offertes die u ontvangt zijn gratis en vrijblijvend, en geven u inzicht in zowel de hoogte van de opstartkosten, alsmede de hoogte van de courtage.