Ontwerpers vergelijken

Zoekt u een ontwerper, bijvoorbeeld voor het maken van een logo, het creëren van een nieuwe huisstijl, het ontwerpen van een flyer of poster, of het maken van een brochure? Dan is het raadzaam om altijd meerdere offertes op te vragen voordat u een ontwerper kiest. Als u offertes opvraagt, dan krijgt u per e-mail tarieven toegezonden van maximaal 6 lokale ontwerpers, inclusief een link naar hun portfolio's. U hebt dan direct een beeld van kosten en kwaliteit.

Direct prijzen vergelijken

Offertes van ontwerpers vergelijken

Kosten ontwerper

Wat de kosten zijn van een ontwerper, is sterk afhankelijk van hetgeen dat u wilt laten maken door de ontwerper. Een banner voor uw website is bijvoorbeeld een kleinere, afgebakende klus die enkele honderden euro's zal kosten, terwijl een gehele huisstijl meer tijd en dus ook meer geld zal kosten. Veel ontwerpers werken met vaste tarieven voor producten, andere ontwerpers hanteren een uurtarief.

Wat maakt een ontwerper?

'Ontwerper' is een erg ruim begrip. Vaak wordt dan ook gesproken van een 'vormgever'. Een vormgever ondersteunt bedrijven bij alle zakelijke uitingen die vormgeving nodig hebben, van een flyer tot briefpapier, en van een logo tot een gehele huisstijl. Visitekaartjes en enveloppen zijn ook veelvoorkomende producten waar een ontwerper voor wordt ingeschakeld.

Tarieven en portfolio's van ontwerpers vergelijken

De meest effectieve manier om een goede maar tevens betaalbare ontwerper te vinden, is door het aanvragen van offertes. U geeft eenmalig aan wat u wilt laten ontwerpen (bijvoorbeeld een logo, banner of gehele huisstijl) en u ontvangt vervolgens tot maximaal 6 gratis offertes per e-mail. De ontwerpers die reageren op uw aanvraag geven inzicht in tarieven en mogelijkheden, en geven u een blik in hun portfolio's. Zodoende weet u direct welke ontwerper qua stijl bij u past, en op welke kosten u kunt rekenen.

Ontwerpers gaan verschillend om met de manier waarop kosten berekend worden. Voor kleinere, afgebakende klussen geldt in de regel een vast tarief, bijvoorbeeld bedrag x voor het ontwerpen van een banner. Bij grotere klussen kan er sprake zijn van een ureninschatting die vermenigvuldigd wordt met een uurtarief. Als u een vaste all-in-prijs fijner vindt, dan kunt u daar uiteraard om vragen.