Notarissen vergelijken

Een notaris bekrachtigd een officieel document. Dat is vaak noodzaak, bijvoorbeeld het passeren van de akte van een koopwoning of het regelen van een erfenis. In andere gevallen is het optioneel, bijvoorbeeld het opstellen van een testament of een samenlevingsovereenkomst. Hoe dan kost het laten passeren van een akte bij een notaris een substantieel bedrag. Vergelijk nu kosten van notariskantoren in uw regio door offertes aan te vragen.

Direct prijzen vergelijken

Offertes van notarissen vergelijken

Notaris kosten vergelijken

Notarissen werken feitelijk altijd met vaste kosten. Binnen een akte zelf is er uiteraard altijd sprake van maatwerk (het opstellen van de akte), maar de akte zelf heeft feitelijk altijd dezelfde prijs. Zodoende kunt u deze vaste kosten per akte eenvoudig per notaris vergelijken, zodat u niet te veel betaalt.

Verschillende kosten per akte

Aktes hebben onderling wel verschillende tarieven. Dat zit hem in het gegeven dat aktes gepaard gaan met een verschillende mate van voorbereidingstijd om op te stellen. Voor een akte met standaardwensen betaalt u een beperkt tarief, voor een variabele akte betaalt u een hoger tarief.

Offertes van notarissen vergelijken

Als u een notaris zoekt, dan is dat omdat u het laten opstellen en passeren van een specifieke akte nastreeft. Deze zoekvraag komt voort uit een persoonlijke kwestie (bijvoorbeeld testament, huwelijkse voorwaarden, voogdij of verklaring van erfrecht), of uit een zakelijke kwestie (bijvoorbeeld het oprichten van een BV, stichting of vereniging, of het doorvoeren van een statutenwijziging). Anderzijds kan het ook voortkomen uit een woning- of hypotheekgerelateerde wens (bijvoorbeeld akte van levering en akte van hypotheek). Aanvullend is dan ook vaak een partnerschapsovereenkomst of samenlevingsovereenkomst nodig. 

De kosten van bovenstaande aktes verschillen aanzienlijk per notariskantoor. Laat u daarom altijd goed voorlichten over de kosten voor iedere akte. U kunt een allesoverzichtelijke start maken door gratis en vrijblijvend offertes per e-mail aan te vragen. Door eenmalig uw wensen en situatie op te geven in het offerteformulier, ontvangt u tot maximaal 6 offertes per e-mail van lokale notarissen. U weet direct welk notariskantoor u qua kosten het beste kunt inschakelen.