Fotografen vergelijken

Bent u van plan om een fotograaf in te schakelen, bijvoorbeeld voor uw trouwerij of voor een mooie portretserie? Dan is het raadzaam om fotografen voorafgaand aan uw keuze op basis van kosten en portfolio te vergelijken. De kosten per fotograaf kunnen namelijk fors verschillen. Door offertes op te vragen bij meerdere fotografen, krijgt u direct inzicht in prijzen per fotograaf en ontvangt u tevens direct van iedere fotograaf inzicht in hun portfolio.

Direct prijzen vergelijken

Offertes van fotografen vergelijken

Fotograaf kiezen

Fotografen zijn er in alle vormen en maten. Sommige fotografen leggen zich toe op een specifieke soort fotografie. Andere fotografen zijn allrounders en voor een groot aantal verschillende soorten fotografie in te schakelen. Het belangrijkste verschil is: is de fotograaf hobbymatig actief of is de fotograaf een professional?

Kosten fotografen vergelijken

Wilt u kosten van fotografen vergelijken? U zult merken dat bij het opvragen van offertes de tarieven van fotografen fors kunnen verschillen, met name bij fotografie-opdrachten als een bruidsreportage. Vergelijk daarom in eerste instantie de kosten en kijk daarna naar het portfolio van iedere fotograaf voor een goede prijs/kwaliteit-verhouding.

Offertes van fotografen vergelijken

Het tarief van een fotograaf is van opgebouwd uit diverse componenten: onder andere het aantal uren dat u de fotograaf inschakelt, de locatie(s) waar de fotograaf verwacht wordt, het wel of niet bijwerken van foto's na afloop, en de vorm van materiaaloverdracht na de shoot (bijvoorbeeld alleen overdracht van digitale bestanden of een daadwerkelijk foto-album). Zodoende wordt het tarief van fotograaf -nog los van de eigen tariefstelling van de fotograaf- beïnvloed door veel variabelen.

De enige manier om tarieven van fotografen te vergelijken en te voorkomen dat u appels met peren vergelijkt, is door eenmalig uw situatie en wensen op te geven in het offerteformulier. U ontvangt van maximaal 6 geschikte fotografen een offerte op maat. Wees zo volledig en duidelijk mogelijk in hetgeen dat u voor ogen hebt. Des te beter zullen de gratis en vrijblijvende offertes aansluiten op uw situatie. Vervolgens kunt u vrijblijvend de fotografen vergelijken.