Drukkerijen vergelijken

Drukwerk is niet goedkoop. Een opdracht loopt al gauw in de honderden euro's. Veelvoorkomende voorbeelden van drukwerk zijn flyers, brochures, geboortekaartjes, trouwkaarten, visitekaartjes, enveloppen en briefpapier. Variaties zijn kleur / zwart-wit, het formaat, mat / glanzend, en eventueel een bijzondere afwerking. Iedere drukkerij rekent daar andere tarieven voor. Vergelijk daarom offertes voordat u met een drukkerij in zee gaat.

Direct prijzen vergelijken

Offertes van drukkerijen vergelijken

Drukkerij kiezen

Vroeger koos men voor drukwerk vaak voor de lokale drukker. Gemakkelijk en dichtbij. Sinds de komst van internet is het verstandig om eerst online te vergelijken. Veel drukkerijen bestaan enkel online en bieden daardoor aanzienlijke scherpere tarieven dan lokale drukkerijen.

Tarieven drukkerijen vergelijken

Variaties in drukwerk bepalen de prijs van drukwerk (bijvoorbeeld aantal kleuren en afwerking), maar ook de tariefstellingen van drukkerijen zelf hebben grote invloed op de uiteindelijke kosten die u betaalt. Een online drukkerij is in de regel goedkoper dan een drukkerij zonder lokale vestiging.

Offertes van drukkerijen vergelijken

Zoekt u een goede drukkerij voor het uitvoeren van drukwerk, maar wilt u daar niet de hoofdprijs voor betalen? Vraag dan direct -gratis en zonder verdere verplichtingen- offertes aan bij maximaal 6 drukkerijen. Deze drukkerijen sturen u per e-mail een offerte toe voor het drukwerk dat u wenst te laten uitvoeren. U zult zien dat tarieven per drukkerij aanzienlijk verschillen, en dat levertijd per drukkerij ook verschillend kan zijn. Indien er spoed bij is, kunt u dat aangeven in het offerte-aanvraagformulier.

In het formulier kunt u ook aangeven wat uw wensen zijn met betrekking tot het drukwerk zelf, bijvoorbeeld een glanzende of matte afwerking. Ook het verschil tussen zwart-wit, en één of meerdere kleuren is een belangrijke nuance voor de prijs. Overweeg daarom uw wensen zorgvuldig, zodat de kosten bij voorbaat niet hoger uitvallen dan nodig is. Eventuele aanvullende wensen kunt u ook in het formulier opgeven. De drukkerijen die een offerte uitbrengen houden daar dan rekening mee bij het opstellen van de prijsopgave.