Behangers vergelijken

Bent u van plan iets te laten behangen? Dan staat u voor een groot aantal keuzes. Welk behang wilt u? Gaat u het zelf behangen of schakelt u een behanger in? Wat verwacht / wenst u van de behanger? Levert de behanger ook direct het behang of koopt u het behang zelf in? Dergelijke keuzes bepalen de uiteindelijke kosten én moeite. Als u kiest voor het gemak van een behanger, dan is het verstandig om offertes te vergelijken.

Direct prijzen vergelijken

Offertes van behangers vergelijken

All-in tarief: behang + uurtarief

Als u een behanger inschakelt, dan kunt u ervoor kiezen dat de behanger ook het behang levert. U kiest dan uit een groot aantal soorten. De uiteindelijke keuze wordt voordelig door de behanger geleverd. U krijgt dan een all-in-prijs voor behang en de uren die benodigd zijn om het werk uit te voeren.

Uurtarief van een behanger

Behangers verschillen onderling sterk in tarief. Een behanger berekent zijn tarief niet in de vorm van een uurtarief, maar in vierkante meters. Als u 100 m2 wilt laten behangen, dan geeft de behanger daar een prijs voor af. Uiteraard wordt 100 m2 dan uiteraard door de behanger zelf omgerekend naar uren.

Offertes van behangers vergelijken

Een aantal factoren bepalen de prijs van een behanger. Levert de behanger het behang? Zo ja, dan betaalt u dus ook voor het materiaal, maar met het voordeel dat behangers in de regel behang scherp kunnen inkopen. De tweede factor is het uurtarief van de behanger, door de behanger omgezet in een prijs per vierkante meter. Waar de ene behanger mogelijk voor 10,- euro per m2 werkt, kan een ander dat voor 8,- euro per m2 doen, en anderen weer voor 15,- euro per m2. Het wisselt zodoende sterk wat een behanger rekent.

Tarieven per m2 kunnen sterk variëren (bodemprijzen per m2 en topprijzen per m2). Vergelijk daarom eerst altijd offertes voordat u een behanger kiest. Wees zo zorgvuldig mogelijk bij het invullen van het offerteformulier. U ontvangt vervolgens -per e-mail en geheel gratis en vrijblijvend- tot maximaal 6 prijsopgaves van lokale behangers. Zodoende weet u direct op welke kosten u kunt rekenen en welke tarieven normaal zijn bij het inschakelen van een behanger.