Bedrijfssoftware ontwikkelaars vergelijken

Wilt u bedrijfssoftware laten ontwikkelen? Dan is er feitelijk altijd sprake van maatwerk. De technieken zijn standaard, maar de oplossing die voor uw bedrijf gecreëerd wordt, is maatwerk. De oplossing kan ERP software, HRM software, CRM software of bijvoorbeeld een boekhoudpakket zijn, dat direct aansluit op de wensen van uw organisatie. Omdat bedrijfssoftware kostbaar én maatwerk is, is het zeer verstandig altijd meerdere offertes op te vragen.

Direct prijzen vergelijken

Offertes van bedrijfssoftware ontwikkelaars vergelijken

Soorten bedrijfssoftware

Er zijn diverse soorten bedrijfssoftware, van ERP-systemen tot HRM-systemen, en van boekhoudprogramma's tot CRM-software. Allen gaan gepaard met verschillende kosten van ontwikkeling. Daarnaast kan het systeem verschillen waar het op moet draaien, bijvoorbeeld Windows OS, Unix, Mac OS of een ander systeem.

Maatwerk oplossingen

Het doel van bedrijfssoftware is dat het voor u een specifiek probleem oplost. Daarom kunnen softwareleveranciers u weliswaar een pakket leveren, maar sluit een pakket pas aan op uw bedrijfsflow als er sprake is van maatwerk. Maatwerk vereist arbeidsuren, en levert een variabele kostenstructuur op.

Offertes voor bedrijfssoftware vergelijken

Het is raadzaam om offertes aan te vragen om inzicht te krijgen in de kosten per softwareleverancier. De kosten van de ontwikkeling van bedrijfsstructuur zijn in de regel namelijk complex. Het heeft in de regel een eenmalige component (de levering van de software), een terugkerende abonnement (bijvoorbeeld een abonnement of licentie voor de software), en een variabele component (aantal uren dat nodig is om de software op maat te maken, dan wel te installeren). Zodoende zijn de tarieven die u in offertes zult zien sterk verschillend.

Wees bij het invullen van het offerteformulier zo volledig mogelijk. Wat wenst u precies, voor wie is het bedoelt, wat moet de bedrijfssoftware voor u oplossen, heeft u een indicatie van het budget, etc. Dergelijke factoren geven de software-ontwikkelaars een beter beeld van uw wensen en voorkeuren, waardoor de offertes nauwkeuriger zullen aansluiten op uw wensen, inclusief de kosten die daarin geschetst worden.