Architecten vergelijken

Architecten zijn specialisten die maatwerk leveren. Omdat zij specialistische vaardigheden hebben die zijn op maat toepassen, betekent dat dat architecten een hoger uurtarief hebben, en dat de totaalprijs van een opdracht sterk kan variëren. De enige manier om kosten van architecten goed te vergelijken, is door het aanvragen van offertes. Via deze website ontvangt u eenvoudig en direct tot maximaal 6 offertes van architecten.

Direct prijzen vergelijken

Offertes van architecten vergelijken

Wat doet een architect?

Een architect is breed inzetbaar, bijvoorbeeld voor interieur, woningbouw, renovatie, utiliteitsbouw of zelfs algehele stedenbouw. De rol van de architect daarin kan ook breed zijn, van advies tot ontwerp, en van inrichting tot het verzorgen van de aanbesteding. Een architect kan de spin in het web van uw project zijn.

Wat kost een architect?

Een architect werkt in de regel met een uurtarief. Een project -en hetgeen wat de architect binnen het project doet- kan sterk variabel zijn qua uren, waardoor duidelijk moet zijn hoeveel een architect (bij uitloop van het project) kost en waarom. Vergelijk ook daarom vooraf goed de kosten van architecten.

Offertes van architecten vergelijken

Als u een architect zoekt, dan doet u dat vanuit een plan om iets te realiseren, bijvoorbeeld een nieuwe woning, een nieuwe tuin of een nieuw interieur. Ons advies is om alles te beredeneren vanuit uw plan: wat wilt u dat de architect voor u gaat doen? Wilt u dat de architect "uw handen" is om het project op papier te krijgen, of wilt u de architect vertellen wat u ruwweg wenst, en de architect zelfs tot een goed ontwerp laten komen?

Daarnaast kan de architect meer betekenen voor u dan het ontwerp maken, bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen, het verzorgen van de aanbesteding, opzichter zijn tijdens de uitvoering, en begeleiding van het financiële traject. Wees zodoende zo duidelijk mogelijk in het offerteformulier wat u van de architect verwacht. Des te nauwkeuriger zullen de gratis en vrijblijvende offertes aansluiten op uw wensen.