Aannemers vergelijken

Als u een verbouwing, aanbouw of renovatie overweegt, dan is het raadzaam om offertes van aannemers te vergelijken. Het vergelijken van offertes van aannemers geeft u inzicht in de tarieven van aannemers in uw regio. Zo weet u op welke kosten u kunt rekenen. In het vergelijkingsformulier kunt u aangeven wat al wel aanwezig is (bijvoorbeeld materialen en een bouwtekening) en wat mogelijk nog niet aanwezig is (bijvoorbeeld een bouwvergunning).

Direct prijzen vergelijken

Offertes van aannemers vergelijken

Beschrijf uw situatie en wensen

Als u een aannemer inschakelt, dan is er in de regel sprake van maatwerk. Beschrijf eenmalig zo duidelijk mogelijk uw situatie en wensen (bijvoorbeeld of er sprake is van sloopwerkzaamheden, of de aannemer ook de bouwtekening verzorgt, e.d.), en ontvang offertes op maat.

Kosten aannemers vergelijken

Het is gebruikelijk in de bouw dat aannemers en leveranciers aanzienlijk kunnen verschillen in kosten. Bij het maken van een maatwerk offerte wordt gekeken naar de uren en materialen die nodig zijn om het project te voltooien. Die inschattingen (en daarmee de kosten) kunnen aanzienlijk verschillen.

Een goede aannemer vinden door direct te vergelijken

Of u nu al een concreet bouwplan heeft, of dat u nog in de oriëntatiefase zit: het aanvragen van offertes bij aannemers helpt u goed op weg. De offertes geven inzicht in wat er mogelijk is, en op welke kosten u kunt rekenen. Uiteraard geldt dat als er maatwerk te verrichten is en uw plannen nog niet geheel helder zijn, de kostenindicatie in eerste instantie nog wat ruwer zal zijn dan wanneer u een duidelijk idee voor ogen hebt.

Vraag vrijblijvend offertes aan bij lokale aannemers door eenmalig uw situatie en voorkeuren op te geven. Wees zo volledig mogelijk over bijvoorbeeld de type werkzaamheden, de eventuele sloopwerkzaamheden (die net als bouwwerkzaamheden mankracht vereisen), de vraag of een bouwvergunning nodig is, en of er al materialen en/of een bouwtekening aanwezig zijn. Als u nog aan het orienteren bent, dan helpen de offertes u op weg in dit vroege stadium. Er is in dat geval weinig zo waardevol als gratis advies van lokale aannemers.